BTW formulier

BTW formulier downloaden?
Als ondernemer dient u ieder tijdvak een BTW formulier in te vullen, om de Belastingdienst op de hoogte te brengen van uw resultaten en de BTW vervolgens over te maken, of een bedrag aan teruggave aan te vragen. Verder kunt u het BTW formulier downloaden op de website van de belastingdienst.

Online BTW formulier invullen

U kunt het BTW formulier online invullen, we maken hiervoor geen gebruik meer van de papieren variant. In plaats daarvan kunt u gebruik maken van de website van de Belastingdienst en inloggen in het speciale gedeelte voor ondernemer. U kunt daar de Aangifte Omzetbelasting doen, wat staat voor het BTW formulier. U dient daar in te voeren hoeveel BTW u ontvangen heeft en wat u aan de andere kant betaald heeft. Het is verstandig om dit in uw administratie bij te laten houden, zodat u de gegevens gemakkelijk over kunt nemen en u het BTW formulier zo vlot mogelijk kunt invullen.

Ontvangen en betaalde Btw

Het BTW formulier van de Belastingdienst kent een aantal stappen, waar u eenvoudig doorheen kunt klikken. U heeft de mogelijkheid om uw inkomsten en de ontvangen BTW op te geven, net als de uitgaven en de BTW die u daarover betaald heeft. Bovendien kunt u een eerder BTW formulier corrigeren, bijvoorbeeld indien u er achter bent gekomen dat u helaas een fout heeft gemaakt. Het verschil tussen de door u ontvangen BTW en de betaalde BTW bepaalt of u bij dient te betalen, of dat u aan de andere kant geld terugkrijgt. In de meeste gevallen zal uit het BTW formulier blijken dat u BTW af dient te dragen aan de Belastingdienst.

Buitenlandse betalingen

Doet u ook internationaal zaken? In het geval van buitenlandse betalingen binnen de EU dient u gebruik te maken van het BTW formulier voor Intracommunitaire diensten. Dit is apart formulier, waarvan de Belastingdienst het u automatisch aangeeft dat u het in dient te vullen, op het moment dat u het reguliere BTW formulier invult. U dient dit formulier vervolgens zelf te openen en aan te geven welke buitenlandse diensten of goederen u heeft geleverd, of u heeft ingekocht. U vult op die manier het volledige BTW formulier in, zodat de Belastingdienst op de hoogte is van uw activiteiten en resultaten.